open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka mladih
Žrijeb play-offa: Čuić sa Hajdukom protiv Atletico Madrida
Juniori Hajduka iz Splita će u susretu play-offa UEFA Lige prvaka mladih igrati protiv Atletico Madrida, odlučeno je žrijebu održanom u Nyonu.
14.12.2021. u 12:33
get url
text

Hajduk, za koji nastupa juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Filip Čuić igrat će protiv Atletico Madrida, koji sa klupe vodi Fernando Torres. Pobjednik tog susreta plasirat će se u osminu finala ovog takmičenja.

Podsjetimo kako je Hajduk, ranije ove sezone, u prvom kvalifikacijskom kolu (put nacionalnih prvaka) izbacio Škendiju, predstavnika Sjeverne Makedonije s ukupnih 5:1, dok je nakon toga slavio protiv bjeloruskog Minska ukupnim rezultatom 4:1. U te četiri utakmice najbolji igrač Hajduka je bio upravo Filip Čuić koji je postigao šest golova.

Čuić je nedavno pružao odlične partije u dresu naše juniorske reprezentacije koja je na turniru u Bugarskoj izborila Elitni krug kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Inače, sin je bivšeg premijerligaškog sudije, a sada kontrolora suđenja u Premijer ligi BiH Tomislava Čuića.

Pobjednici iz "puta prvaka" su domaćini u utakmici play-off runde koja se igra 8/9. februara 2022. godine. Nakon toga pobjednici ovih osam duela idu u nastavak takmičenja, u osminu finala s pobjednicima grupa iz jesenjeg dijela Lige prvaka. 

Osminu finala Lige prvaka mladih već su izborili PSG, Juventus, Liverpool, Manchester United, Benfica, Real Madrid, Red Bull Salzburg i Sporting.

Parovi play-offa

Empoli (Italija) - Borussia Dortmund (Njemačka)
Genk (Belgija) - Chelsea (Engleska)
AZ Alkmaar (Nizozemska) - Villarreal (Španija)
MSK Žilina (Slovačka) - Inter (Italija)
HNK Hajduk Split (Hrvatska) - Atletico Madrid (Španija)
Midtjylland (Danska) - Club Brugge (Belgija)
Deportivo La Coruna (Španija) - Dinamo Kijev (Ukrajina)
Rangers (Škotska) - Sevilla (Španija)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.