open-navfaktor-logo
search
FIFA potvrdila
Žrijeb grupa za Mundijal 7. decembra, BiH ne može sa Kosovom
FIFA je danas potvrdila da će žrijeb kvalifikacionih grupa za Mundijal 2022. godine biti održan 7. decembra u Zurichu.
27.11.2020. u 12:35
get url
text

Fudbalska A reprezentacije Bosne i Hercegovine će biti smještena u četvrti šešir sa selekcijama Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga.

U prvom šeširu su Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Nizozemska, a u drugom Švicarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka i Rumunija.

Treću jakosnu grupu čine Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka Republika, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Žrijeb u petom šeširu dočekuju Armenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Latvija i Andora.

U posljednjoj, šestoj jakosnoj grupi su Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

FIFA.COM

Bosna i Hercegovina ne može biti smještena u grupu s Kosovom. Kosovo ne može biti u grupi sa Srbijom, niti Rusijom. Međusobno se ne mogu sastati Armenija i Azerbejdžan, Ukrajina i Rusija, kao Gibraltar i Španija.

Kvalifikacije se igraju od marta do novembra 2021. godine. Deset pobjednika grupa plasirat će se direktno na Mundijal, dok će deset drugoplasiranih selekcija igrati baraž, gdje će se priključiti i dvije reprezentacije iz Lige nacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.