open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
"Zrak se osjećao na plin i hemikalije": Nakon incidenta u Tuheljskim toplicama 16 osoba u bolnici, troje na kisiku
Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana zbrinula je 14 osoba od kojih jedna osoba ima većih poteškoća sa disanjem dok su dvije osobe prevezene u bolnicu u Zagreb, nakon isparavanja za sada nepoznatog sredstva u Tuheljskim toplicama.
19.08.2022. u 21:31
get url
text

Direktor bolnice Tihomir Vančina rekao je da je u bolnicu primljeno 14 osoba od kojih je jedna smještena na odjel u jedinicu intenzivnog liječenja. Objasnio je da ta osoba ima većih teškoća s disanjem pa je na tom odjelu hospitalizirana iz mjera predostrožnosti. Od ostalih pacijenata dvoje je na kisiku. Većina pacijenata koji su pristigli u bolnice su turisti iz Slovenije, Italije i Holandije, prenosi Index.

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je kasno poslijepodne nekoliko dojava zaposlenika i posjetilaca turističkog poduzeća Terme Tuhelj iz Tuheljskih Toplica o neugodnom mirisu po hemikalijama te respiratornim tegobama posjetilaca kupališnog prostora, objavili su na stranicama civilne zaštite.

VEZANI TEKST - Isparavanje nepoznatog sredstva: Evakuirane Tuheljske toplice, ima povrijeđenih

O događaju su obaviješteni hitna medicinska pomoć, vatrogasci i policija. Posjetioci su evakuirani iz kupališnog prostora, povrede prisutnih su se uglavnom odnosile na respiratorne i kožne nadražaje. Na terenu su uz hitneslužbe vodopravni i sanitarni inspektor te predstavnik Službe civilne zaštite Krapina.

Timovi Hitne pomoći prevoze povrijeđene u Opću bolnicu Zabok. Uviđaj je u toku.

Policijska službenica za odnose s javnošću krapinsko-zagorske policije Marijana Mužar rekla je Hini da je policija dobila dojava da se u zraku osjeća plin. Međutim, uzrok nesreće još je nepoznat te se više podataka očekuje nakon uviđaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.