open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Zračne luke idu u koncesiju
Planirano je da se od koncesija za te zračne luke unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će se koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od nacionalne kompanije Montenegro Airlinesa
11.09.2018. u 20:24
get url
text

Vlada Crne Gore odlučila je da svoje aerodrome u Podgorici i Tivtu ponudi u koncesiju na razdoblje od 25 do 30 godina, obavijestio je u utorak zastupnike u parlamentu ministar prometa Osman Nurković.

Prema prijedlogu koncesijskog ugovora, uz ostalo, planirano je da se od koncesija za te zračne luke unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će se koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od nacionalne kompanije Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesijske naknade ovisit će o prihodima zračnih luka, stajalište je vlade u Podgorici.

Tom prijedlogu, pored cjelokupne opozicije, protive se i socijaldemokrati Ivana Brajovića, predsjednika parlamenta, koji u vladajućoj koaliciji upravljaju zrakoplovstvom i koji ocjenjuju da nije baš pametno prodavati firmu koja izuzetno dobro radi. Oni su izračunali da bi zračne luke Crne Gore, uz kredit od 100 miliona eura, za 25 godina zaradile više od 400 miliona eura. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.