open-navfaktor-logo
search
Ništa novo
Zovko: Dodik štiti hrvatske pozicije u BiH, nikada nas nije iznevjerio
Željana Zovko, nekadašnja ambasadorica Bosne i Hrecegovine u Francuskoj, Italiji i Španiji, a sada zastupnica HDZ-a Hrvatske u Evropskom parlamentu je u emisiji Hrvatskog radija govorila o BiH. Tako je kritikovala Tursku koja "brani interese Bošnjaka", istakla je kako Dodik brani hrvatske pozicije u BiH... 
21.09.2020. u 09:46
get url
text

VEZANI TEKST - Mektić: Dodik zastupa interese Hrvatske, u Zagreb je išao ojačati vezu s Čovićem

- U posljednjih 25 godina, otkad je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, intervencijama bošnjačke politike dovedeno je do toga da Hrvata gotovo nestane u BiH, a Republika Srpska u BiH i Srbi idu Rusima. To je dovelo do nestabilnosti. Osim toga, imamo veliki utjecaj Turske koja preko Vijeća za implementaciju mira dovodi do nestabilnosti, odnosno odluka koje uvijek prevagnu na stranu većinskog bošnjačkog stanovništva i politike koja ne ide prema pomirenju i ne vodi prema europskim integracijama. Hrvatska mora nastaviti s politikom razgovora sa svim stranama.

Ono što je novo je to da su u Zagrebu počeli uviđati da za sagovornike moramo imati i kod onih koji su do jučer bili demonizirani. U Predsjedništvu BiH, otkad su Bošnjaci izabrali Hrvatima i drugog člana Predsjedništva, s kojima ne može doći do razgovora, jer je situacija, gdje je srpski član Predsjedništva štiti hrvatske pozicije, gospodin Dodik je jedina osoba koja nije ratovala protiv Hrvata. On nema nikakavih otvorenih pitanja s Hrvatima u BiH. Dodik nas do sada nikada nije iznevjerio - kazala je Zovko i tako nastavila podržavati one koji otvoreno rade na razbijanju BiH, veličaju ratne zločince i ne priznaju presude Haškog tribunala. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.