open-navfaktor-logo
search
Crnogorski zvaničnik
Zoranu Miljaniću zabranjen ulazak u Rusiju zbog davanja azila bivšem partneru Monice Belluci
Ministarstvo vanjskih poslova Rusije zabranilo je ulazak u tu zemlju državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Zoranu Miljaniću, kao odgovor na davanje političkog azila ruskom državljaninu T. M. Ismailovu, objavljeno je danas na web stranici ruskog MVP-a.
02.02.2022. u 15:01
get url
text

- Ova mjera je odgovor na neprijateljski korak crnogorskih vlasti u oktobru 2021. godine – davanje političkog azila državljaninu Ruske Federacije T. M. Ismailovu, stavljenom na međunarodnu potjernicu preko Interpola zbog izvršenja posebno teških krivičnih djela na teritoriji Ruske Federacije - navodi se u saopćenju. 

VEZANI TEKST - U Podgorici uhapšen milijarder Telman Ismailov, bivši partner Monice Belluci

Azerbejdžanski biznismen Telman Ismailov dobio je politički azil u Crnoj Gori oktobra 2021. godine, potvrdio je 22. oktobra njegov pravni zastupnik, advokat Miloš Vuksanović.

Ismailov je uhapšen po ruskoj potjernici 1. oktobra u Podgorici, a od 4. oktobra nalazio u ekstradicionom pritvoru, koji mu je nakon hapšenja odredio podgorički Viši sud "zbog opasnosti od bjekstva". U obrazloženju odluke o pritvoru je pisalo da je za Ismailovim raspisana međunarodna potjernica za krivično djelo ubistvo, za koje je u Ruskoj Federaciji propisana doživotna kazna zatvora.

Milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov u Antalyji je izgradio luksuzni hotel i nazvao ga po svom ocu, a The Guardian je 2009. objavio da je na otvaranju jedan od počasnih gostiju bio i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

U žižu javnosti dospio je 2013. zbog veze sa jednom od najljepših glumica današnjice - Monicom Bellucci, koja je navodno zbog bogatog Azerbejdžanca ostavila tadašnjeg supruga - glumca Vincenta Cassela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.