open-navfaktor-logo
search
Bura se ne stišava
Zoran Grbić dobio prolaznu ocjenu za suđenje na utakmici Posušje - Borac
Zoran Grbić dobio je prolaznu ocjenu za suđenje na utakmici 4. kola fudbalske Premijer lige BiH između Posušja i Borca (1:0).
13.08.2021. u 18:56
get url
text

Kako saznaje Faktor, arbitar iz Prijedora od posmatrača suđenja Radoslava Vukasovića dobio je ocjenu 8.3, što se prema ocjenjivačkim tablicama za sudije smatra dobrom ocjenom.

- 8.3 i 8.4 su dobre ocjene. Očekivana razina suđenja u normalnoj utakmici, uz poruku da taj sudija treba nastaviti na ovom nivou suđenja i u sljedećoj utakmici - objašnjeno je u ocjenjivačkoj tablici za glavne sudije.

Iste ocjene kao Grbić dobili su i pomoćnici Amir Kadić (Sarajevo) i Arnel Novalić (Doboj Istok), dok je četvrti sudija Danijel Bojo (Kiseljak) dobio 8.4.

S obzirom na to da je Posušje imalo mnogo zamjerki na Grbićevo suđenja, što su iskazali i u saopćenju za javnost, kontakirali smo i Vukasovića, koji nam je kazao kako ne može govoriti o detaljima.

VEZANI TEKST - Oglasili se iz Posušja: Bojimo se pomisliti šta bi Grbić radio da nije bilo TV prijenosa

- Izvinite, ali po kodeksu FSBiH ne mogu ništa komentarisati - kazao je Vukasović za Faktor.

Treba naglasiti kako je Grbić isključio po jednog igrača oba tima. Laušu (Posušje) je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, zbog udaranja laktom protivničkog fudbalera u skoku, dok je Milojeviću (stoper Borca) pokazao direktan crveni karton zbog prekršaja koji je napravio kao zadnji igrač odbrane.   

Podsjetimo, Posušje je slavilo sa 1:0 golom Dominika Begića, ali je tim sa Mokrog doca u saopćenju za javnost žestoko kritikovao Grbića.

- Smatramo da je sudija Zoran Grbić od samog početka pokušavao utakmicu usmjeriti na stranu gostujuće ekipe dodijelivši čak pet žutih i jedan crveni karton u prvih 45 minuta utakmice što je izazvalo revolt i negodovanje publike. Njegovo pristrasno suđenje može se jasno vidjeti na snimcima budući da je direktan prijenos utakmice bio na tv-u, a bojimo se i pomisliti scenarija koji bi nam dotični izrežirao da utakmica nije bila u direktnom prijenosu - poručili su, između ostalog, iz Posušja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.