open-navfaktor-logo
search
O treneru Juvea
Zola: Sarri ima veoma visoko mišljenje o svojim idejama
Legenda italijanskog fudbala izjavio je da je Sarri ipak veliki profesionalac koji odlično radi svoj posao, gdje god da se nađe
14.12.2019. u 15:49
get url
text

Legenda italijanskog fudbala Gianfranco Zola je izjavio da je sezona koju je proveo u Chelseaju s Mauriziom Sarrijem, sadašnjim trenerom Juventusa, bila "posebna u profesionalnom smislu, ali dosta teška", prenosi Anadolu Agency (AA).

- Bilo je teško, jer Sarri ima snažan karakter, naporno radi i ima veoma visoko mišljenje o svojim idejama. Nije ga bilo lako ubijediti da koristi različite metode u engleskom nogometu - kazao je Zola za La Gazzetta dello Sport.

Dodao je kako je Sarri ipak veliki profesionalac koji odlično radi svoj posao, gdje god da se nađe.

- Bilo je posebno raditi s njima zbog načina na koji je organizovao cijeli rad. Uvijek je bio fokusiran na detalje prilikom pripreme za mečeve i pažljivo je analizirao svakog protivnika. Sve to sam vidio kao veliku priliku za učenje - rekao je Zola.

Istakao je također kako je siguran da će Sarri i s Juventusom biti veoma uspješan.

- Može ekipu dovesti na još veći nivo. Mislim da mu iskustvo iz Chelseaja u tome može mnogo pomoći - kazao je Zola, koji trenutno radi kao pomoćni trener na Stamford Bridgeu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.