open-navfaktor-logo
search
Korisni savjeti
Znate li kako najlakše skinuti žvaku sa odjeće, ili očistiti zidove išarane bojicama?
Ako vam nikako ne uspijeva očistiti dno flaše u kojoj je bio sok, ulje..., stavite unutra nekuhanu rižu
11.08.2019. u 15:02
get url
text
Žvaka na odjeći

Čišćenje kuće, pranje odjeće zahtijeva i mnoštvo trikova kako bi se postigli što bolji efekti, a potrošilo manje snage. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam svakako dobro doći.

Što se tiče odstranjivanja žvake sa odjeće, stavite odjeću u kesu, pa u zamrzivač na sat vremena. Žvakaća će se zamrznuti i stvrdnuti i lako ćete je odstraniti plastičnim nožem ili prstima.

Ukoliko želite da odstranite hrđu koja je nastala u kadi, uzmite pola čaše soka od limuna i pola čaše soli i izmješajte, spužvicom protrljajte i onda isperite vodom vodom.

Želite li da imate sjajne cipele za nekoliko sekundi, namažite ih kremom za ruke i istrljajte mekanom krpom.

Ako vam nikako ne uspijeva očistiti dno flaše u kojoj je bio sok, ulje..., stavite unutra nekuhanu rižu, kašičicu deterdženta i vode. Zatvorite rukom otvor i tresite gore dole i talog i prašina će nestati.

Kad odmrzavate ribu ako želite da vam ne požuti i da sačuva boju, odmrzavajte je u mlijeku čiji enzimi ne dozvoljavaju da riba promijeni boju.

Ako vam djeca crtaju po zidovima sa kreonima i masnim bojicama, uključite fen i sa vrućim zrakom pređite preko boja dok se ne rastope, zatim mokrom krpom pređite preko.

Ogrebotine na namještaju protrljajte sa očišćenim orasima i neće više biti toliko vidljive.

Ako ste u kući na podu izgubili neki sićušni predmet, na vrh cijevi od usisivača stavite najlonsku čarapu, zategnite i zavežite gumicom i pri usisavanju će se predmet zalijepiti za čarapu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.