open-navfaktor-logo
search
Brojke na lažu
Znao je Milan gdje investira novac kada je dogovarao dolazak Krunića
Krunić je tek jedan od četverice veznih fudbalera koji su u protekloj sezoni Serie A direktno učestvovali u postizanju 12 golova
14.06.2019. u 10:27
get url
text

Vijest o transferu bh. reprezentativca Rade Krunića u Milan, koju je prvi objavio italijanski stručnjak za transfer Gianluca Di Marzio, iznenadila je mnoge na Čizmi, ali i u Bosni i Hercegovini.

Di Marzio je objavio kako će Krunić potpisati četvrtogodišnji ugovor s Rossonerima, a Empoliju bi trebalo pripasti osam miliona eura plus dodatni milion ukoliko Zmaj ispuni određene bonuse.

Da velikan italijanskog i evropskog fudbala nije slučajno angažovao Krunića, kojeg bi trebao predstaviti sljedeće sedmice, govori i jedan zanimljiv statistički podatak. Naime, Krunić je tek jedan od četverice veznih fudbalera koji su u protekloj sezoni Serie A direktno učestvovali u postizanju 12 golova.

Osim Krunića (sedam golova, pet asistencija) brojku od 12 premašili su još samo Iličić (12 golova, sedam asistencija), Gomez (sedam golova, 11 asistencija) i De Paul (devet golova, osam asistencija). 

Očito da su u Milanu znali gdje investiraju novac kada su odlučili angažovati bh. reprezentativca, jer bi za preostalu trojicu spomenutih fudbalera sasvim sigurno platili mnogo više novca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.