open-navfaktor-logo
search
"Pojedinac nije bitan"
Znakovite objave članova rukovodstva SDA Ramića i Dedića, jesu li ovo poruke Zvizdiću?
Edin Ramić i Sedad Dedić, potpredsjednik i član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), kao i još neki članovi te stranke, oglasili su se večeras na društvenim mrežama sa, u najmanju ruku, znakovitim objavama. 
25.11.2020. u 21:37
get url
text
get url
text

Iako nisu precizirali, može se pretpostaviti da je njihovo oglašavanje uslijedilo nakon izjave stračkog im kolege Denisa Zvizdića da ima ultimatume za svoj ostanak u toj stranci. 

Naime, Zvizdićev položaj, djelovanje, ostanak... u SDA već neko vrijeme je tema u vezi s kojom se spekulira. Bila je i prije Lokalnih izbora.

Ovog puta je Zvizdić svoja kolebanja o ostanku ili odlasku iz SDA i lično potvrdio portalu Klix, a povod su, kako navodi, dešavanja u lokalnom sarajevskom ogranku stranke. SDA je "podbacila" na Lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo kad su u pitanju načelnička mjesta, pa Zvizdić svoj ostanak u stranci uvjetuje smjenom kadrova u kantonalnoj organizaciji. Osim toga, kao problem navodi i slučaj "afera Asim", nazvan po Asimu Sarajliću, jednom od nekada najbližih Zvizdićevih saradnika i prijatelja iz SDA. Kao problem koji ga "žulja" naveo je i slučaj "Respiratori". 

Nakon Zvizdićevih ultimatuma i uvjeta, ovako su reagirali neki od istaknutih članova stranke. 

- Kako se ne sjetih nakon Općih izbora, a i Kongresa SDA, da postavim i ja neke uvjete, ipak sam imao bolji lični rezultat od ovih principijelnih. Ako nisam puno zakasnio morat ću šta skontat ovih dana... - poruka je Edina Ramića na Facebooku. 

- Država i građani moraju biti na prvom mjestu. Snažna SDA i snažan patriotski blok u interesu svih građana je ključna za jačanje države. A pojedinac niti jedan, niti grupa, nije nimalo bitan, posebno ako misli da je bitniji od cijelog sistema!

Dok dušmani građana i države bijesno napadaju i u državi i na međunarodnom planu od edeba je i sportski je i dokaz je dobre namjere svom zvaničnom izabranom lideru pomagati, a ne potpetljavati!

Da se ima šta popraviti i kritikovati, ima mnogo toga i uvijek će biti. Očito je. I moramo to popravljati zbog države i zbog građana. A to se može uraditi samo ako namjere zaista i jesu da se stvari poprave. Stvari iz svoje kuće ne popravljaju se u mahali ni u medijima nego u svojoj kući! - napisao je Sedad Dedić, član Predsjedništva SDA. 

- SDA je u svoje članstvo i na funkcije primila i dosta onih koji u svoja srca i dušu nikada nisu primili SDA. Takav neprirodan spoj se kad-tad mora rastaviti - napisao je Elvis Kondžić, istaknuti član te stranke. 

U brojnim reakcijama članova i simpatizera SDA na društvenim mrežama, Zvizdiću se između ostalog, zamjera što baš danas na Dan državnosti BiH i na dan otvaranja novih izgrađenih kilometara autoceste na Koridoru Vc te u danu kada svi bruje o debaklu Dragana Čovića i Milorada Dodika u Vijeću sigurnosti UN-a, on javnosti kao temu nameće unutastranačka pitanja u sarajevskoj lokalnoj organizaciji. 

Tekst u kojem Zvizdić govori o unutarstranačkim pitanjima u KO SDA Sarajevo izazvao je interesovanja i kod rukovodećih ljudi u SDP-u. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.