open-navfaktor-logo
search
Bez rezultatskog značaja
Zmajići večeras u Dablinu završavaju kvalifikacije za EURO 2023
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 20.30 sati u Dablinu protiv Republike Irske odigrati posljednju utakmicu kvalifikacija za EURO 2023.
03.06.2022. u 07:17
get url
text

Zmajići imaju 11 bodova iz devet utakmica i zauzimaju četvrto mjesto u grupi, dok su Irci osvojili 13 bodova iz sedam utakmica.

Selektor Slobodan Starčević tvrdi da je atmsfera u ekipi dobra.

- I pored napornog putovanja, energija u ekipi je odlična i u dobrom raspoloženju dočekujemo meč. Možemo biti zadovoljni radom igrača tokom ovog okupljanja.

Očekuje nas utakmica sa protivnikom koji je veoma kvalitetan. Mi već počinjemo da pripremamo ekipu za naredni kvalifikacioni ciklus i momci su veoma motivisani da pokažu da se na njih može računati. Siguran sam da zalaganje sa naše strane neće izostati, da ćemo prikazati dobru igru i nadam se doći do bodova - kazao je Starčević.

S obzirom na to da Starčević nije opravdao povjerenje, po svemu sudeći ovo bi mu mogla biti posljednja kvalifikaciona utakmica na klupi BiH, s sve glasnije se nagađa da Izvršni odbor FSBiH neće usvojiti njegov naredni izvještaj, što znači da će postati bivši.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.