Selektor Sloboda Starčević ima samo riječi hvale na rad naših mladih reprezentativaca.

- Raduje me da su igrači pozitivno odgovorili na plan i program koji smo spremali, te veoma ozbiljno izvršavaju svoje obaveze. Sve smo bolji iz dana u dan i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni za meč sa Crnom Gorom. Nemamo povrijeđenih igrača i nadam se da će tako ostati i do utakmice - kazao je Starčević.

Selektor Zmajića o protivniku nema previše podataka.

- Raspolažemo sa malo informacija o protivniku, kao i oni o nama jer se radi o novim generacijama. Oni su u prošlim kvalifikacijama odigrali jedan meč u sličnom sastavu, ali tek pred samu utakmicu ćemo znati koji će igrači istrčati na teren. Nadam se da ćemo u tom međusobnom "nepoznavanju" mi imati više sreće i da ćemo osvojiti tri boda - ističe selektor BiH.

Vezista Stefan Santrač o pripremama kaže:

- Radimo dosta kvalitetno i naporno. Sve se jasnije vidi napredak u uigranosti ekipe. Svi momci profesionalno izvršavaju svoje obaveze i atmosfera je na visokom nivou. Od utakmice sa Crnom Gorom očekujem ono najbolje, a to je pobjeda. Vjerujem da možemo odgovoriti na sve zahtjeve koje je selektor sa svojim saradnicima stavio pred nas.

Santrač smatra da ova generacija igrača može ostvariti velike rezultate.

- Smatram da imamo kvalitet i zajedništvo što je jako bitno za uspjeh. Grupa je jaka, ali mi se možemo nositi sa konkurentima za plasman na EURO. Ono sto sa sigurnošću mogu reći je da ćemo dati sve od sebe kako bismo ispunili naš zajednički san, a to je odlazak na veliko takmičenje - istakao je Santrač.