open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Zmajice u potpuno novom sastavu na gostovanju protiv Njemačke
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 19 sati u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket igrati protiv Njemačke.
24.11.2022. u 08:30
get url
text

Riječ je o pravom izazovu za našu selekciju, koja će nastupiti u potpuno novom sastavu u odnosu na ekipu koju je selektor Goran Lojo imao na raspolaganju na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

VEZANI TEKST - Osiguran TV prijenos: Evo gdje možete gledati meč Njemačka - BiH

Boje reprezentacije BiH večeras će nositi Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Dragana Zubac, Nikolina Zubac, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Gabriela Visković, Jovana Mandić, Ajla Selimović i Milina Mišeljić.

- Njemačka je zaista respektabilan protivnik. Sjevernu Makedoniju su dobile s velikom razlikom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju dobre igračice, neke od njih nastupaju u jakim ligama Španije i Francuske, ali mi ćemo dati maksimum i fokusirati se na našu igru kako bismo pokušale ostvariti pobjedu - kazala je reprezentativka Anđela Delić u najavi meča.

Susret u gradskoj dvorani u Weissenfelsu, koja je inače dom bundesligaša Mitteldeutschera, počinje u 19 sati. Za navijače u BiH osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 4.

Podsjetimo, nakon prva dva kola kvalifikacija naša reprezentacija ima maksimalan učinak od dvije pobjede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.