open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Zmajice počele pripreme za meč s Azerbejdžanom
A reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se jučer u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici i tako počele pripreme za meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. sa Azerbejdžanom.
30.08.2022. u 10:42
get url
text

Naša reprezentacija ima priliku da ostvari plasman u baraž i selektorka Samira Hurem ističe da ekipa ima kvalitet da ostvari taj cilj.

- Svjesni smo šta nam donosi pobjeda protiv Azerbejdžana i važnosti utakmice protiv njih. Odlično ih poznajemo jer smo se već sastali na Grbavici. Nismo tada bili kompletni, ali smo uspjeli da pobijedimo. Protivnik nije lak i mi moramo odigrati meč na visokom nivou da bismo došli do pobjede koja nas vodi u baraž. Time bismo napravili istorijski uspjeh za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Treba nam dobra priprema. Svjesni smo našeg kvaliteta i da smo bolje od narednog protivnika, ali to ćemo morati da pokažemo na terenu. Sve igračice koje smo pozvali ćemo imati na raspolaganju na ovom okupljanju i to nas takođe raduje - kazala je Hurem.

Reprezentativka Melisa Hasanbegović je izjavila:

- Počeli smo pripreme za veoma važnu utakmicu koja je ispred nas. Ozbiljno pristupamo našim zadacima i imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo. Svi smo posvećeni jednom cilju, a to je pobjeda i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Slično razmišlja i Maja Jelčić.

- Imamo velika očekivanja od utakmice koja je ispred nas. Jako želimo da osvojimo ta tri boda, drugo mjesto u grupi i plasman u baraž. Jasno nam je da bi to bio historijski uspjeh za naš ženski fudbal. Zato moramo iskoristiti ove pripreme na najbolji način kako bismo spremne dočekale meč i ostvarile željeni rezultat - rekla je Jeličić.

Zmajice će se u Zenici pripremati do 4. septembra kad putuju u Baku. Meč sa Azerbejdžanom na programu je 6. septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.