open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Zmajice: Pobjeda protiv Malte imperativ
Ženska fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici obavlja pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Danske i Malte.  
23.11.2021. u 12:25
get url
text

Naše Zmajice će danas odraditi jedan trening.

Reprezentativka Đula Velagić govori o narednim protivnicima:

- Sa Danskom smo se sastali prije mjesec i nismo zadovoljni tadašnjom igrom. Analizirali smo sve i pokušali ispraviti greške iz tog meča. Vjerujem u naš tim i nadam se da ćemo ovu utakmicu odigrati puno bolje. Nakon toga dočekujemo ekipu Malte koja nam je veoma poznat protivnik. U prošlom susretu smo podijelili bodove, a naravno sad idemo na pobjedu i želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Prednost nam je domaći teren i ovim putem pozivam navijače da dođu i podrže nas. 

Izjavu je dala i Selma Kapetanović:

- Očekujem da ćemo u ove dvije utakmice, na našem terenu i uz podršku navijača odigrati kvalitetno, te da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu nego u prethodnim utakmicama. Protiv Danske ćemo nastojati da ispravimo greške koje smo pravili u prošlom meču s njima i sigurna sam da ćemo im pružiti bolji otpor. Protiv Malte očekujem da pokažemo našu igru i da osvojimo tri boda.

Utakmice sa Danskom i Maltom su na rasporedu 25.11. i 30.11. u 13 sati u Trening-centru FSBiH U Zenici uz direktan TV prijenos.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.