open-navfaktor-logo
search
Posao propao
Zmajić posvađao Zdravka Mamića sa članom uprave Dinama, pale teške riječi?
Adrian Leon Barišić, mladi fudbalski reprezentativac BiH, u centru je pažnje hrvatske sportske javnosti.
22.07.2022. u 20:40
get url
text

Defanzivac Osijeka danas je trebao biti predstavljen u Maksimiru. Osijek bi dobio oko dva miliona eura obeštećenja, igrač ugovor na šest godina s godišnjom plaćom od 200.000 eura, a Dinamo novog potentnog igrača u rosteru.

Međutim, u četvrtak navečer posao je pukao. Prema informacijama kojima raspolaže Germanijak, negdje je zapelo na internim dogovorima maksimirskih struktura. Jer, Osijek je pristao na odštetu, a igrač na uvjete...

Krenimo redom. Adrian Leon Barišić zapeo je za oko Dinamu na utakmicama mlade reprezentacije BiH prošlo ljeto protiv Italije i Švedske. Dugo su ga pratili, a potvrdu da je kvaliteta za Dinamo dobili tokom posudbe koju je Barišić proveo u italijanskom Frosinoneu. Tamo se izborio za minutažu u ozbiljnoj konkurenciji Frederica Gattija, aktualnog igrača Juventusa koji je nedavno debitirao za reprezentaciju Italije i Szyminskog iz Poljske.

Nakon što se vratio u Osijek, s vremena na vrijeme Dinamo je pokazivao interes, a prema našim informacijama bio je blizu transferu već početkom ljeta, ali tada su se u Maksimiru odlučili za Boška Šutala.

U međuvremenu je Osijek dobio nekoliko upita za Barišića, ponajviše sa italijanskih adresa s obzirom na dojam koji je defanzivac ostavio u Italiji. Najviše je interes pokazala Fiorentina. No, koncem prošle sedmice ponovno se u priču uključio Dinamo, ponudio konkretne uvjete na koje je Osijek na koncu pristao.

Iako nisu u poziciji da prodaju igrače "pod mus", dva miliona eura za stopera koji je peti u rotaciji, iza Škorića, Lončara, Čeberka i Bralića je novac koji se ne odbija. Uostalom, Osijek i Bjelica razmišljaju tržišno.

Imati nezadovoljnog igrača u svlačionici, a za kojeg možeš dobiti pristojan novac i koji te načelno nije koštao ništa jer je iz tvoje škole i nije neka dvojbena odluka za donijeti.

VEZANI TEKST - Pišu italijanski mediji: Mladi Zmaj karijeru nastavlja u Fiorentini

Priča se ponovno zavrtjela u srijedu kada je Barišićev agent Danko Đikić viđen u Međugorju. Tokom četvrtka dobili smo potvrdu informacije da je posao dogovoren, u Maksimiru su već tražili termin za ljekarski pregled, a ugovori su bili spremni za autograme. Međutim, nije gotovo dok se ne potpiše.

- Šta je presudilo da Barišić neće put Maksimira, ne znamo. Možemo tek naslutiti da su postojali određeni šumovi u internoj komunikaciji - piše Germanijak, dok Index piše da je transfer stopiran u posljednji momenat, jer se navodno jedan član uprave Dinama, koji nije imenovan, odlučio suprotstaviti volji Zdravka Mamića, zbog čega su na ovoj relaciji pale i teške riječi.

Prema pisanju Tuttomercata, Barišić je na korak do prelaska u Fiorentinu. Viole će za usluge mladog bh. reprezentativca Osijeku platiti dva miliona eura, a transfer bi trebao biti završen do kraja sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.