open-navfaktor-logo
search
Reakcije iz Wroclawa
Zmajevi utučeni nakon poraza od Poljske: Teško je pričati nakon ovakve utakmice
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i drugi poraz u elitnom razredu Lige nacija. Zmajevi su sinoć u Wroclawu izgubili od Poljske.
15.10.2020. u 08:32
get url
text

VEZANI TEKST - Deset Zmajeva preslabo za raspoloženog Lewandowskog i Poljake

Domaćinu je posao olakšao engleski sudija Craig Pawson koji je u 15. minuti možda i prestrogo isključio Anela Ahmedhodžić, stopera Zmajeva koji je prekršajem zaustavio Roberta Lewandowskog.

Samim time u preostalih 80 minuta (uključujući sudijske nadoknade prvog i drugog poluvremena) naši defanzivci imali su "pune ruke posla".

- Teško je pričati nakon ovakve utakmice. Nije bilo lako igrati od 15. minute sa igračem manje. Mislim da je crveni karton možda i prestrogo dosuđen. Nakon toga je utakmica otišla u drugom pravcu, jer teško je protiv tako kvalitetnih ekipa igrati sa igračem manje. Došli smo ovdje po pozitivan rezultat, ali nažalost nismo uspjeli i idemo dalje - rekao je Siniša Saničanin, stoper bh. tima.

Branimir Cipetić smatra da se ekipa treba fokusirati na buduće obaveze.

- U prvih petnaest minuta smo dobro stajali i Poljaci nisu napravili priliku. Nakon crvenog kartona utakmica je poprimila drugačiji tok, oni su nas pritisli i mi smo se branili. Bilo je teško nakon isključenja, ali sada moramo nastaviti da radimo i da se spremimo za predstojeće utakmice - rekao je Cipetić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.