open-navfaktor-logo
search
Veznjak Milana
Zmajevi u psihičkoj prednosti nad Sjevernom Irskom, Krunić objasnio zbog čega
Fudbaler Milana Rade Krunić vratio se u sastav fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je propustio utakmice prva dva kola u novoj sezoni Lige nacija.
07.10.2020. u 10:08
get url
text

- Drago mi je da sam došao. Prošli put sam imao lakšu povredu. Nije bilo ništa ozbiljno, ali u razgovoru sa selektor i medicinskim timom dogovorili smo da je bolje da ništa ne rizikujemo kako bi spreman dočekao ovu utakmicu koja je, hajdemo reći, bitnija od Lige nacija - kazao je Krunić za zvaničnu stranicu FSBiH, te dodao:

- Ovo nam je najvažnija utakmica i želja je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, no prije toga moramo proći ovo polufinale.

Sa selekcijom Sjeverne Irske Zmajevi su odmjerili snage u premijernom izdanju Lige nacija. Dvije pobjede nad sutrašnjim rivalom mogle bi, prema Kruniću, biti prednost u psihičkoj pripremi za utakmicu.

- Sigurno da imaju specifičan stil i način igre. Na svu sreću smo imali priliku da ih upoznamo kroz Ligu nacija i bitno je na kraju da smo pobijedili i mislim da će to biti prednost za nas kako bismo ušli bolje psihički pripremljeni u ovu utakmicu. Njihov stil igre možda će biti dobar za nas. Vjerujem da možemo odgovoriti na pravi način - naglasio je veznjak Rossonera.

Publika će se poslije dugo vremena vratiti na jedan bh. stadion...

- Koliko god da bude publike, koliko god bude dozvoljeno, mislim da je drugačije. Sve i da bude hiljadu ljudi, bolje je nego da nema nikoga i da su samo igrači na klupama i poneko na tribini. Koliko god da nas bude, vjerujem da će pružiti podršku i radujem se tome - poručio je na kraju Krunić, koji danas slavi 27. rođendan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.