open-navfaktor-logo
search
Otklonjena dilema
Zmajevi u polufinalu "baraža" domaćini, a šta je sa finalnom bitkom za EURO 2020?
Prema trenutnoj situaciji mogući protivnici bh. tima su Vels, Slovačka i Sjeverna Irska
16.10.2019. u 15:06
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine, ne dogodi li se čudo, igrat će baraž (play-off Lige nacija) za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog, igrat će u Ligi B, a kako sada stoje stvari, mogući protivnici su nam Vels, Slovačka i Sjeverna Irska.

Izvjesno je da će Zmajevi u polufinalu (26. marta 2020. godine) biti domaćini. Naš tim je najbolje rangirana reprezentacija u poretku Lige nacija, a u polufinalu će igrati protiv tima koji je najlošije rangiran u ovom poretku (listu pogledajte OVDJE), a to je u ovom trenutku Sjeverna Irska (igra se jedna utakmica).

Iako smo iz N/FSBiH dobili informaciju da će se finalna utakmica igrati na neutralnom terenu, UEFA tvrdi suprotno.

Kako piše u zvaničnim dokumentima Evropske fudbalske federacije već na žrijebu 22. novembra bit će određeno da će jedan od pobjednika polufinala biti domaćin finalne bitke za EURO 2020 (i u finalu se igra jedna utakmica - 31. marta 2020. godine).

U proceduri žrijeb na UEFA stranicama objašnjeno je da će biti održan i finalni žrijeb, a da će prva izvučena kuglica biti domaćin finalne utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.