open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Zmajevi u Beču: Šehić otkrio tajnu uspjeha pred meč odluke protiv Austrije
Izabranici Roberta Prosinečkog meč dočekuju u dobrom raspoloženju sa liderske pozicije na tabeli
14.11.2018. u 11:18
get url
text

Fudbalkska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Beču odigrati četvrti meč u UEFA Ligi nacija. Protivnik Zmajevima bit će Austrij.

Izabranici Roberta Prosinečkog meč dočekuju u dobrom raspoloženju sa liderske pozicije na tabeli i imaju veliku šansu da na Ernst Happel stadionu osiguraju prvo mjesto u grupi i promociju u Ligu A, odnosno među 18 najboljih reprezentacija Evrope. Zmajeve u Ligu A vodi i poraz sa jednim golom razlike, uz minimalno jedan postignut pogodak. 

Golman Ibrahim Šehić želi nastavak uspješnog niza bh. tima.

- Odbrana je odlično uigrana, dobro stojimo na terenu, razumijemo se i to je u dosadašnjim utakmicama dobro izgledalo. Nadam se da će tako biti i sutra, da ćemo sačuvati našu mrežu i postići neki pogodak kako bismo slavili sa našim navijačima koji će doći u velikom broju da nas podrže - kaže Šehić.

Šehić cijeni sutrašnjeg protivnika, a posebno ističe jednog fudbalera.

- Austrija ima sjajne igrače, a mislim da je najopasniji Marko Arnautović. U odličnoj je formi i kao ekipa se dosta oslanjaju na njega. Morat ćemo na njega posebno obratiti pažnju i dobro ga čuvati. Ipak, najbitnije je da mi budemo fokusirani na terenu i rezultat neće izostati - poručio je golman Zmajeva.

Zanimljivo, prema kladionici MOZZART favorit je domaća reprezentacija. Kvota na pobjedu Austrije je 2.05, na remi 3.35, a na pobjedu BiH nudi se kvota 3.8.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj meč, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 1.97. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Šehić je u dosadašnjim mečevima Lige nacija primio samo jedan gol i to u sudijskoj nadoknadi na gostovanju kod Sjeverne Irske u Belfastu.

Naš golman na terenu je potvrdio kako selektor Prosinečki nije pogriješio što mu je ukazao priliku ispred Asmira Begovića, koji je godinama bio neprikosnovena jedinica u bh. tima.

Šehić je sjajnim intervencijama, uz kapitena Džeku najzaslužniji što su Zmajevi blizu promocije u evropsku elitu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.