open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Zmajevi trenirali u Yerevanu, Prosinečki (ne)zna sastav za Armeniju
Odlaskom Tonija Šunjića "riješena" je jedna dilema vezana za zadnju liniju 
07.09.2019. u 15:36
get url
text

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine osjetili su teren Republičkog stadiona u Yerevanu, gdje će sutra od 15 sati protiv Armenije igrati meč 6. kola kvalifikacija za EURO 2020.

Neposredno prije treninga selektor Robert Prosinečki na press-konferenciji je otkrio kako za meč neće konkurisati Toni Šunjić, koji nije uspio zaliječiti povredu zadnje lože, zbog koje je u četvrtak napustio teren Bilinog polja u duelu protiv Lihtenštajna.

Samim time riješena je jedna dilema oko sastava. U paru sa Ervinom Zukanovićem zaigrat će Ermin Bičakčić (takošer imao problema sa povredom, ali se oporavio). Zadnju liniju trebali bi kompletirati Darko Todorović (desno) i Sead Kolašinac (lijevo).

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a "gužva" je u veznom redu. Miralem Pjanić je "siguran", a uz njega najvjerovatnije će zaigrati Muhamed Bešić i Amer Gojak. Priliku "čekaju" i Rade Krunić, te Gojko Cimirot. 

Edin Višća će, po običaju, zaigrati na poziciji desnog krila, dok bi na lijevom krilu umjesto Denija Miloševića, startera protiv Lihtenštajna, trebao uskočiti Haris Duljević. Naravno, mjesto u vrhu napada rezervisano je za najboljeg igrača BiH Edina Džeku.

Susreta u Yerevanu igra se sutra od 15 sati uz direktan prijenos na NOVA BH.

Mogući sastav BiH: Šehić, Todorović, Bičakčić, Zukanović, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Gojak, Višća, Duljević, Džeko. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.