open-navfaktor-logo
search
Spremni za Crnogorce
Zmajevi trenirali u Butmiru: Dobra atmosfera kao ključ za dobar rezultat
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening-centru FK Sarajevo u Butmiru obavila pretposljednji trening pred prijateljski susret sa Crnom Gorom.
31.05.2021. u 19:41
get url
text

Iako naredna dva susreta nema takmičarski karakter, to bi se teško moglo naslutiti prema radu i angažmanu fudbalera koje je ovog puta na pripreme pozvao selektor Ivaylo Petev.

VEZANI TEKST - Rahimić: Uvijek je interesantno pobijediti komšije

Očito je da želi na najbolji mogući način iskoristiti ukazanu priliku, o čemu svjedoče i riječi fudbalera Rijeke Luke Menala.

- Pripremamo se u lijepoj atmosferi, odlično se radi na treninzima. Spremni ćemo dočekati obje utakmice. Bit će nam ovo dobre provjere pred nastavak kvalifikacija u septembru. Očekujem da se pokažemo u najboljem svjetlu i da nastavimo sa dobrim igrama koje smo prikazali i na početku kvalifikacija. Nadam se da ćemo ovaj put ostvariti i bolje rezultate. Crnu Goru dobro poznajemo, bit će to zanimljiv susret i ja vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata - kazao je Menalo.

Golman Zmajeva Nikola Vasilj zbog vjenčanja se s dva dana zakašnjenja priključio pripremama Zmajeva, no tvrdi da sve teče prema planu.

{$galerijaFotografija}

- Pripreme idu svojim tokom, prema zacrtanom planu. Priključio sam se dva dana kasnije, ali sam se uz pomoć trenera golmana Adija Adilovića brzo vratio u ritam i dobro se osjećam. Svi momci rade veoma dobro. Fale nam ključni igrači, ali svi igrači koji su tu i koji dobiju priliku će sigurno biti na visini zadatka, tako da možemo biti optimistični pred utakmice koje slijede - rekao je Vasilj.

Posljednji trening pred duel s Crnom Gorom naša selekcija obaviti će sutra na stadionu Grbavica od 19.30 sati, dok će pola sata ranije početi zvanična press konferencija našeg tima.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora igra se u srijedu 2. juna s početkom u 18 sati.

Trening Zmajeva 31. 5. 2021.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.