open-navfaktor-logo
search
Zvanični trening
Zmajevi "testirali" umjetni travnjak na Astana Areni
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su zvanični terening na Astana Areni u Nur Sultanu pred sutrašnji meč kvalifikacija za SP 2022. godine sa Kazahstanom.
08.10.2021. u 15:42
get url
text

Treningu su prisustvovali svi fudbaleri koji su stigli u Nur Sultanu, a među njima bili su i Jusuf Gazibegović i Adi Nalić, koji su danas stigli u kazahstansku prijestolnicu nakon što su naknadno dobili vize za ulazak u ovu zemlju.

Susret Kazahstan - Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 15 sati po centralnoevropskom, odnosno u 19 sati po lokalnom vremenu.

Pravdu na ovoj utakmici dijelit će italijanski arbitar Davide Massa, a pomagat će mu zemljaci Fabiano Preti i Stefano Alassio. Četvrti sudija bit će Daniele Chiffi, dok će u VAR sobi sjediti Fabio Maresca i Mauro Vivenzi.

Poslije četiri odigrane utakmice u borbi za plasman na Mundijal u Kataru Zmajevi se nalaze na četvrtom mjestu grupe D sa tri osvojena boda, koliko ima i sutrašnji rival naše selekcije, ali iz jednog susreta više.

Drugoplasirana Ukrajina iz pet mečeva ima pet bodova, kao i Finska na trećem mjestu, uz utakmicu manje. Na liderskoj poziciji je Francuska sa 12 bodova iz šest duela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.