Nakon Ermedina Demirovića, selektor Faruk Hadžibegić neće moći računati ni na Radeta Krunića, zbog povrede koljena. Umjesto njih dvojice, selektor je pozive uputio Sanjinu Prciću i Saidu Hamuliću koji nastupaju za francuske klubove Strasbourg i Toulouse.

Prcić je do sada 16 puta nastupao za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je Hamuliću ovo prvi poziv u nacionalni tim.

- Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Danas počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten Edin Džeko okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu - objavio je Hadžibegić na Facebooku. 

Utakmicu protiv Portugala fudbaleri BiH će igrati 17. juna u Lisabonu, a tri dana kasnije na zeničkom Bilinom polju dočekuju Luksemburg.   

Portugal nakon dva kola grupe J kvalifikacija za EP ima maksimalnih šest bodova, Slovačka je osvojila četiri, BiH i Island po tri, Luksemburg bod, dok je Lihtenštajn bez bodova.