open-navfaktor-logo
search
Los Angeles
Zmajevi sa igračem manje poklekli u finišu meča, BiH poražena od SAD-a sa 1:0
Nogometna reprezentacija Bosne i Hurcegovine poražena je rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici protiv selekcije Sjednjenih Američkih Država koja je odigrana u u Los Angelesu.
19.12.2021. u 07:54
get url
text

Amerikanci su do pobjede došli u finišu meča, odnosno u 90. minuti kada je Cole Bassett koristi šansu i postiže jedini pogodak na utakmici.

Selekcija BiH od 39. minute igrala je sa igračem manje jer je crveni karton dobio Amar Begić  nakon žestokog starta nad  Kellynom Acostom.

{$galerijaFotografija}

Inače, tokom utakmica je protekla u borbenoj igri, bez prevelikih šansi i na jednoji na drugoj strani. Nakon isključenja Begića bh. tim u durgom poluvremenu igrao je defanzivnije, ali ni igrači SAD-a nisu stvorili ozbiljniju priliku sve do finiša utakmice.

Meč je odigran pred 11.404 navijača. Nije izostala ni podrška za Zmajeve koji su na kraju meča pozdravili pristalice reprezentacije BiH.

Za Bosnu i Hercegovinu su u ovom meču nastupili: Ćetković (46' Dizdarević), Ćorluka (62' Ćavar), Kurdić, Nukić (77' Ćosić), Barišić, Vojnović, Lukić (46' Pidro), Krpić (84' Maksimović), Begić, Đokanović (84' Ovčina) i Savić.

Utakmisa SAD-BiH, Los Angeles
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.