open-navfaktor-logo
search
Glas svlačionice
Zmajevi prvi put javno podržali selektora Peteva
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine produžila je niz bez pobjede na 11 mečeva.
01.04.2021. u 00:22
get url
text

Zmajevi su u martovskom mini-ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u dva meča osvojili bod. Bh. tim je remizirao na gostovanju kod Finske rezultatom 2:2, a na Grbavici su Zmajevi poraženi od Francuske, aktuelnog prvaka svijeta, minimalnim rezultatom 1:0. Na klupi selekcije BiH u ovom meču nije bilo Ivayla Peteva. On je prošle sedmice na redovnom testiranju saznao da je zaražen koronavirusom.

Ivaylo Petev mnogo je osporavan kada je imenovan na poziciju šefa bh. nacionalnog tima. Za protukandidata imao je Sergeja Barbareza pa je očekivano sportska javnost bila na strani legendarnog kapitena. Međutim, čini se da je bugarski stručnjak svojim radom pridobio svlačionicu. Petev je, uprkos porazu, mora se priznati, taktički odlično pripremio meč sa Francuskom. To su poručili i fudbaleri poslije meča s Trikolorima.

VEZANI TEKST - Šta čeka Zmajeve: Duga pauza pa turbo završnica

- Ovo je dobra najava za nastavak kvalifikacija i puno nam znači, poslije pozadine koja je, nažalost, stalno prisutna u reprezentaciji. Pored takvog dočeka za šefa, koji je, po meni, najbolji selektor otkako sam ja ovdje. Mislim da to nije zaslužio, igrali smo meč za njega i smatram da je dobro pripremio utakmicu - rekao je veznjak Zmajeva Rade Krunić.

Hvalospjeve na račun selektora sipao je i Edin Džeko.

- Taktički smo odigrali vrhunsku utakmicu i žao mi je što šef nije bio s nama. Pripremio je utakmicu na najbolji način, vjerujem da bi nam dao više snage da je bio tu - poručio je Dijamant.

Glas svlačionice je jasan. Selektor Petev uživa puno povjerenje igrača. Zmajeve sada čeka duža pauza, a kvalifikacije se nastavljaju tek u septembru. U međuvremenu slijede prijateljske utakmice s Crnom Gorom i Danskom, ali to je šansa da se na djelu vide igrači željni dokazivanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.