open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Zmajevi protiv Poljske igraju za opstanak u evropskoj eliti
Fudbalska A reprezentacija BiH večeras na stadionu u Wroclawu očekuje važan duel Lige nacija protiv Poljske.
14.10.2020. u 08:03
get url
text

Bit će ovo durektni duel za opstanak među evropskom elitom. To se posebno odnosi na Zmajevi, koji bi eventualnim porazom šanse za ostanak u Ligi nacija A sveli na minimum.

Uoči duela selektor bh. tima Duško Bajević istakao je da će njegovi izabranici izaći na teren da daju sve od sebe i pokušaju pobijediti.

- I pored toga što smo razočarani što nismo prošli u finale baraža za EURO 2021, imamo obavezu da do kraja Lige nacija damo sve od sebe kako bismo koliko, toliko uljepšali situaciju i ostali u Ligi A. Lewandowski je možda najbolji u Evropi ovog momenta sa još dva ili tri imena.

To je igrač s kojim ćemo sigurno imati problema. Bilo je bolje za nas što nije igrao u prvoj utakmici, a sada je dobro za Poljsku što će igrati. Pokušat ćemo da odigramo utakmicu sa našom igrom i kvalitetom koji imamo da pobijedimo. Poljska ima iste ambicije. Jedino što me malo brine je to što ne volim kišu i iskreno toga se najviše bojim - kazao je Bajević u najavi utakmice.

Poljaci su prije tri dana remizirali protiv Italije (0:0) i ovaj bod dodatna im je injekcija sampouzdanja pred duel sa Zmajevima.

- Ovom meču pristupamo potpuno skoncentrisani i mobilizovani. Bosna i Hercegovina je veoma nezgodan rival. Remizirala je u susretima protiv Italije i Nizozemske, a pokazali su klasu i kvalitet u tim susretima.

Mi smo uspjeli da ih pobijedimo, no ova utakmica bit će sasvim drugačija. Pred nama je potpuno novi izazov. Očekujemo da će protivnik na teren izaći s najjačim timom. Ovo je važan duel, kako za nas, tako i za BiH - kazao je Jerzy Brzeczek, selektor Poljske, koji je najavio da se Robert Lewandowski oporavio od povrede i da biti u sastavu.

Utakmica Poljska - BiH igra se od 20.45 sati na stadionu Miejski u Wroclawu, a pravdu će dijeliti engleski atbitar Craig Pawson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.