open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz FSBiH
Zmajevi protiv Irana bez publike na Koševu
Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Irana 12. novembra odigrat će se bez prisustva publike, saopšteno je za Anadolu Agency (AA) iz Fudbalskog saveza BiH (FSBiH).
28.10.2020. u 13:42
get url
text
get url
text

Meču na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" gledaoci neće moći prisustvovati "zbog pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane rastom broja zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini".

Utakmica će se odigrati 12. novembra s početkom u 18 sati.

BiH i Iran do sada su igrali šest puta. U pet prijateljskih susreta Iran je pobijedio četiri puta, dok je jedna utakmica završila neriješenim rezultatom.

BiH je pobijedila Iran na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Na Areni Pantanal u Salvadaru 25. juna 2014. bilo je 3:1 za Zmajeve u duelu trećeg kola grupe F poslije kojeg su oba nacionalna tima završila takmičenje na Mundijalu. Golove za BiH tada su postigli Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević, dok je za Iran strijelac bio Reza Ghoochannejhad. 

Nakon testa s Iranom, BiH će imati dva preostala duela u grupi 1 elitne UEFA Lige nacija A protiv Nizozemske u gostima 15. novembra te tri dana poslije s Italijom na sarajevskom stadionu Grbavica. Kako sada stvari stoje, i utakmica s renomiranim Azzurrima, najvjerovatno, bit će odigrana bez publike.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.