open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Italiju
Zmajevi pred oproštaj od Lige nacija: Razočarani i bez samopouzdanja priznali da nešto ne štima
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20.45 sati na Grbavici protiv Italije igra meč posljednjeg kola Lige nacija za sezonu 2020/21.
17.11.2020. u 16:00
get url
text

Ujedno, to će biti i posljednji susret Zmajeva u elitnom razredu - Ligi nacija A, s obzirom na to da su bez šansi za opstanak ostali u nedjelju kada su poraženi na gostovanju kod Nizozemske. 

No, daleko od toga da će Zmajevima ovo biti utakmica bez ikakvog značaja. Naprotiv, eventualnom pobjedom ili remijem, osigurali bi opstanak u trećem šeširu pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine (žrijeb je zakazan za 7. decembar).   

I u taboru Zmajeva svjesni su važnosti sutrašnjeg meča, ali isto tako svjesni su snage rivala koji stiže na Grbavicu.

- Generalno znamo šta trebamo raditi na terenu. Dugi niz fodina igramo u sličnom sistemu. Na nama je da odradimo, ali u posljednjim utakmicama je to izostalo. Moje kolege i ja dajemo sve od sebe, iako to možda ne izgleda tako. Dajemo maksimum, a nadamo se da će tako biti i sutra - rekao je prvotimac Milana Rade Krunić, koji će, pod uvjetom da sutra istrči na Grbavicu, upisati 18. nastup u dresu Zmajeva.

U i oko reprezentacije definitivno nešto ne štima.

- Ja sam igrač, ali ne mogu da ulazim u to. Mislim, da smo pobijedili Sjevernu Irsku, ne bi se ne pričalo o tome, nego bismo svi pričali o uspjehu. Mogli smo više doprinijeti. Sasvim dobro se pričalo do Sjeverne Irske - kazao je Krunić.

Bh. veznjak nastupa u Italiji, a fudbalerima koje poznaje poželjet će sreću i dobrodošlicu.

- Nisam se čuo sa saigračima iz Milana. Večeras ću im poželjeti dobrodošlicu. Poznajem neke igrače i sigurno je da dolaze po pobjedu. Vidjet ćemo se sutra prije utakmice.

Umjesto selektora Dušana Bajevića, na konferenciji za medije se pojavio njegov asistent Adnan Čustović.

- Trenutno imamo 21 igrača plus golmana. Očekujemo večeras rezultate testiranja koje smo obavili jutros. Igrači su još umorni, a poslije današnjeg treninga vidjet ćemo ko je spreman za utakmicu - referirao je Čustović stanje u A selekciji BiH.

Italija je već dobro poznat rival bh. timu, s obzirom na to da smo igrali utakmice u kvalifikacijama za EURO, a zatim i Ligi nacija.

Adnan Čustović

- Oni uvijek idu na pobjedu. U Ligi nacija nisu izgubili, a 14-15 mečeva su bez poraza. Znamo da će biti teška utakmica. Nizozemci ni Poljaci nisu našli način da ih pobijede. I Italija sada ima problema sa koronavirusom. Znamo šta nas očekuje, imaju individualce koji su spremni da riješe utakmicu - smatra Čustović.

Zmajevi su godinu preko pobjede, što je sigurno poljuljalo samopouzdanje u bh. timu.

- Sigurno da smo svi razočarani. U 2020. nismo ostvarili pobjedu. Liga nacija A je prejaka za nas. Svi smo razočarani, ali volim BiH i kada se pobjeđuje i kada se gubi. Trebali smo dobiti Sjevernu Irsku, to je bio cilj, ali ga nismo ispunili. Taj poraz me razočarao, protiv Irana smo trebali igrati bolje - rekao je član stručnog štaba BiH i zaključio da je svjedeno da li će BiH tokom žrijebanja za Svjetsko prvenstvo biti u trećem ili četvrtom šeširu.

- Ako nađemo slogu kao 2013/14, svejedno je. Sve pozitivne stvari dolaze s pobjedama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.