open-navfaktor-logo
search
Izjave reprezentativaca
Zmajevi poručili: Ništa još nije izgubljeno
Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u septembru
12.06.2019. u 00:31
get url
text

Reprezentativci Bosne i Hercegovine dijele slične stavove nakon meča sa Italijom.

- Danas smo definitivno odigrali bolje nego u Finskoj. Ono što smo se dogovorili u svlačionici smo u prvom poluvremenu odlično radili. U drugom poluvremenu pad koncentracije i nakon kornera lako primamo gol. To su stvari koje odluče utakmicu, Insignea ne smijete ostaviti samog na šesnaestercu. Trebamo naučiti puno iz ovih grešaka. Slijede nam Lihtenštajn i Armenija. Ako ih pobijedimo vraćamo se u igru. Nije još ništa izgubljeno, izjavio je Ibrahim Šehić, čuvar mreže bh. tima.

Ervin Zukanović očekuje bolje rezultate u narednim utakmicama.

- Šteta zbog poraza. Probudili smo se nakon poraza u Finskoj. Krenuli smo dobro, poveli. Ipak, oni imaju kvalitetu i dali su nam dva gola. Šteta jer smo ušli u utakmicu dobro. Očekivali smo više, naročito protiv Finske. Tu smo trebali da tražimo bodove. Ovdje smo trebali rasterećeni doći. Nadam se da ćemo u naredne utakmice bolje ući.

Amer Gojak smatra da je ekipa igrala dobro:

- Odigrali smo dobru utakmicu, ali rezultat je izostao. Nedostajalo nam je sportske sreće i nadam se da će nam se to vratiti u narednim utakmicama. Trudili smo se, borili se kao jedan. Vjerujem u ovu ekipu i mislim da ćemo se vratiti na pobjednički put. Navijači su nam bili vjetar u leđa i zahvaljujem im se na podršci.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u septembru, kada je na programu domaći meč sa Lihtenštajnom i gostujući okršaj sa Armenijom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.