open-navfaktor-logo
search
Prolaze kroz pakao
Zmajevi poniženi u Estoniji: U hotelu zaključani 48 sati, bez obroka, ne smiju na terasu
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Polvi potiv Estonije igra utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
06.01.2021. u 13:15
get url
text

Izabranici Bilala Šumana napatili su se dok su došli na jugoistok Estonije, gradić sa nešto više od 6.000 stanovnika.

Iz Sarajeva su putovali u Frankfurt, a potom iz Njemačke u estonsku prijestolnicu Tallinn, odakle su višesatnom vožnjom autobusom stigli na željenu destinaciju. A tamo ih je dočekao pakao.

- Zatvoreni po ćelijama 48 sati, bez prava na terasu da izađu, bez obroka dva dana - napisao je na Facebooku Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

On je dodao da su bh. rukometaši od 2. do 5. januara tri puta testirani na koronavirus i da su svi rezultati bili negativni.

- To gospodi iz EHF-ai Estonije nije dovoljno. Momci, izdržite i ovo poniženje, odigrajte utakmicu i pobijedite, za sebe i sve one koji vas podržavaju i vole - napisao je, između ostalog, Vojislav Rađa.

Umjesto da se najboljim bh. rukometašima omogući treniranje u dvorani, što je valjda osnovno pravo uoči svake utakmice, Zmajevi se za susret pripremaju u uskim hodnicima niskobudžetnog hotela.

Utakmica između Estonije i BiH igra se od 18.30 sati, uz prijenos na BHRT.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.