open-navfaktor-logo
search
Sofascore.com
Zmajevi pod lupom: Detaljna statistika najboljih pojedinaca u pobjedi nad Kazahstanom
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zahvaljujući golovima Smaila Prevljak izvojevala je važnu pobjedu (2:0) u gostima kod Kazahstana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
10.10.2021. u 11:28
get url
text

Zahvaljujući golovima napadača belgijskog Eupena, trenutno vodećeg tima Jupiler lige, Zmajevi su osvojili tri važna boda u borbi za drugo mjesto grupe D i tako zadržali šanse za plasman u baraž.

VEZANI TEKST - Poznati portal ocijenio Zmajeve: Ko je bio najbolji, a ko najslabiji na Astana Areni

Upravo je Prevljak dobio najvišu ocjenu (8,5) portala Sofascore.com, a "osmice" za svoje nastupe dobili su i Miroslav Stevanović i Amer Gojak.

Detaljna statistika kaže kako je Prevljak za 81 minut na travnjaku Astana Arene tri puta šutirao ka golu Stasa Pokatilova. Prvi od tri udarca otišao je van okvira gola, da su oba koja je uputio u okvir gola završila u mreži kazahstanske selekcije.

Prevljak se imao jedan uspješan dribling od dva pokušaja, a 14 od ukupno 18 dodavanja bila su mu precizna (78%).

U tri od četiri duela dobio je na tlu, dok je jedna zračni dobio, a jedan izgubio. Tokom meča imao je 27 dodira sa loptom.

VEZANI TEKST - Šta je Prevljaka usrećilo više od današnjih golova?

Miroslav Stevanović čiji su centaršutevi u subotu "rezali" protivničku odbranu odigrao je cijeli meč u Nur Sultanu, vjerovatno i svoj najbolji u dresu reprezentacije naše zemlje.

I Stevanović, kao i Prevljak, igra odlično u svom klubu, pa jučerašnje dobro izdanje i nije veliko iznenađenje za one koji su pratili njegove nastupe za švicarski Servette u posljednje vrijeme.

Iz ukupno 63 dodira Stevanović je imao 45 dodavanja, a njih 35 bila su precizna (78%). No, podatak da je ima četiri ključna, je ono što daje dosta realniju sliku, s obzirom da je riječ o pasovima iz kojih su stvorene ozbiljne prilike za naš tim.

Stevanović je imao po četiri centaršuta i duge lope, od toga je jedna ubačaj bio precizan (gol Prevljaka za 0:1), dok su dvije duge lopte pronašle "metu".

Brzonogi fudbaler imao je i jedan pokušaj u okvir gola, što je bila i prva prilika za naš tim u meču na Astana Areni.

Od ukupno osam duela (pet na tlu i tri u zraku) Stevanović je dobio šest, a 18 izgubljenih posjeda lopte mu baš i ne ide u prilog. Uprkos tome definitivno je bio jedan od najboljih u timu Ivayla Peteva.

VEZANI TEKST - Gojak: Želimo ovo ponoviti u Ukrajini i uzeti tri boda

Amer Gojak dobio je jedan od težih zadataka, morao je popuniti "rupu" nastalu izostankom Miralema Pjanićam, a to nije lagan zadatak.

Ipak za 90 minuta, Gojak ga je prema mišljenju i ocjenama portala Sofascore odradi veoma dobro.

Njegovih 84% dodavanja bila su preciznja (41/49), od čeka su tri bilja ključna, a kreirao je i tri velike prilike za našu selekciju. I veznjak Dinama je s pozitivnim omjerom izlazio iz duela sa Kazahstancima. Od njih sedam na tlu je dobio četiri, dok je u tri od četiri zračna okršaja nadskočio kazahstanske fudbalere.

Izgubio je 12 posjedana lopte, no za 90 minuta igre, to i nije tako drastično.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.