open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Zmajevi otputovali u Tursku: Prosinečki najavio promjene u sastavu
Meč u Rizeu bit će generalna proba pred duel Lige nacija protiv Sjeverne Irske
10.10.2018. u 10:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je mini pripreme u Sarajevu, uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Turske. Zmajevi u 11 sati lete u Rize, a atmosfera u našem taboru je odlična. 

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, svi u našem timu ozbiljno su shvatili sutrašnjeg protivnika, prije svega što će ovo biti generalna proba za ono što naš tim očekuje u ponedjeljak na Grbavici, gdje će u 3. kolu Lige nacija ugostiti Sjevernu Irsku. Eventualna pobjeda pred domaćim navijačima vjerovatno bi značila i osvajanje prvog mjesta u našoj grupi, pa je stoga stepen mobilizacije u bh. timu na najvišem nivou.      

Selektor Robert Prosinečki ni u predstojeća dva meča neće moći računati na sve najbolje bh. fudbalere, jer je Ermin Bičakčić povrijeđen, dok je dolazak Seada Kolašinca "stopirao" Arsenal. No, i pored toga u našem timu ne manjka optimizma. 

-  Igramo utakmicu koja je s jedne strane nebitna, a s druge strane bitna je zbog rezultata i ne smijemo olako shvatiti meč koji ćemo igrati u Rizeu. Bit će određenih izmjena u sastavu, priliku će dobiti igrači koji su ranije imali manju minutažu. Ovo će im biti odlična prilika da se dokažu. Vjerujemo da smo u dobroj atmosferi, vjerujemo da smo svi u formi, svi su zdravi i to je najvažnije. Sigurno da bi bila dobra uvertira za ono što slijedi, a to je Sjeverna Irska 15. oktobra, kada igramo ovdje u Sarajevu. Rezultat je uvijek bitan tako da ćemo tamo dati sve za dobar rezultat. Ono što je bitno to je zapravo 15. oktobar i meč protiv Sjeverne Irske. Tada se igra za bodove, igra se za plasman u Ligi nacija, tako da će nam to sigurno biti najvažnija utakmica - rekao je Prosinečki, objasnivši i situaciju oko Seada Kolašinca.

- Tri mjeseca je povrijeđen, iz kluba su molili da ostane u Londonu i izašli smo im u susret. I nama je u interesu da Kolašinac bude pravi tako da smo odlučili da ostane u Engleskoj. 

Naši reprezentativci će danas trenirati u 19 sati po lokalnom vremenu trenirati u Rizeu, a utakmica se igra sutra od 19.30 sati po srednjoevropskom vremenu.

{$galerijaFotografija}

Reprezentacija BiH - aerodrom Sarajevo - 10.10.2018
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.