open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Zmajevi odradili trening u Bukureštu, na terenu i Vico Zeljković
Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su na stadionu Giulesti u Bukureštu odradili službeni trening uoči utakmice UEFA Lige nacija sa Rumunijom.
25.09.2022. u 21:20
get url
text

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rumunije do sada su odigrale pet međusobnih susreta. Četiri su bila u okviru kvalifikacija za Evropska prvenstva gdje su Rumuni ostvarili tri pobjede, dok je Bosna i Hercegovina trijumfovala jednom.

U posljednjem susretu u okviru ovog ciklusa UEFA Lige nacija odigranom na Bilinom polju u Zenici 7. juna ove godine Zmajevi su slavili rezultatom 1:0 golom Smaila Prevljaka u 68. minuti.

Sutrašnji meč će suditi Halil Umut Meler iz Turske, a pomagat će mu zemljaci Cevdet Komurcuoglu i Ibrahim Caglar Uyarcan. Četvrti sudija je Yasar Kemal Ugurlu, također iz Turske.

Utakmica Rumunija - Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 20.45 sati na stadionu Giulesti u Bukureštu.

Na tabeli grupe B3 UEFA Lige nacija Bosna i Hercegovina je na 1. mjestu sa 11 bodova, ispred Crne Gore sa sedam, Finske sa pet, te Rumunije koja je osvojila četiri boda.

Za kraj, treba naglasiti kako je na terenu bio i Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, koji je u pratnji savjetnika Marka Miličića, "isprobao" travnjak na stadionu Rapida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.