open-navfaktor-logo
search
Počinje Liga nacija
Zmajevi na BHT1, osigurni prijenosi 100 utakmica u naredne dvije sedmice
Treća sezona UEFA Lige nacija počinje večeras utakmicom Poljska - Vels, a u narednih 15 dana, odnosno do 14. juna, osigurno je 100 TV prijenosa.
01.06.2022. u 10:46
get url
text

S obzirom na to da se ove godine igra Svjetsko prvenstvo u Kataru, Liga nacija će biti odigrana ekspresno. Četiri kola su na rasporedu u junu, a preostala dva u septembru (od 22. do 27. septembra).

Kao i prethodne dvije godina, pobjednici Lige A borit će se za trofej, osvajači grupa u ligama B, C i D osigurat će plasman u višu diviziju, dok će posljednjeplasirane ekipe u A i B Ligi ispasti u niži rang, a četiri posljednjeplasirane ekipe Liga C, igrat će baraž za opstanak u trećoj diviziji.

Fudbalska reprezentacija BiH smještena je u grupu 3 Lige B sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom, a takmičenje će otvoriti 4. juna u Helsinkiju protiv Finske (18 sati).

Ono što može radovati sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji je činjenica da su osigurani TV prijenosi, kako utakmica koje igraju Zmajevi, tako i svih ostalih susreta.

VEZANI TEKST - Utakmice Lige nacija u BiH i na Areni Sport

Izabranike selektora Ivayla Peteva gledat ćemo na BHT 1. Javni državni radiotelevizijski servis nedavno je, uz pomoć BH Telecoma, otkupio prava prijenosa utakmica nacionalnog tima, koji se tako, poslije nekoliko godina vraća na državnu televiziju i bit će dostupan na cijeloj teritoriji naše zemlje.

Posljednjih godina građani BiH su bili na mukama kako bi gledali nacionalni tim, jer su utakmice Zmajeva emitovane na kanalima, kojih nije bilo u ponudi svih operatera u BiH.

Sve ostale utakmice emitovat će Arena Sport. Kako je nedavno potvrđeno iz ove TV kuće za Faktor, u narednih 15 dana bit će emitovano 100 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.