Utorak, 28.06.2022.
FOTO: Damir Hodžić

Zmajevi izgubili podršku: Nekada se tražila karta više, a sada su ulice puste

U Zenici ništa novo. Novi dan, nova utakmica Zmajeva i opet puste ulice koje nagovještavaju da će tribine Bilinog polja biti sablasno prazne.

Izabranici selektora Ivayla Peteva u petak su u Zmajevom gnijezdu poraženi od Gruzije sa 0:1, a prema zvaničnim informacijama "skenirano" je 1.308 ulaznica. Četiri dana kasnije, a prema onome što se može vidjeti nekoliko sati pred prijateljski meč protiv Luksemburga, posjeta bi mogla biti i lošija...

Zeničke ulice, kao ni i u petak, ne nude euforiju kakvoj smo nekada svjedočili kada bi državni tim igrao na Bilinom polju. Bez obzira na to da li s druge strane bio Lihtenštajn, Estonija, Španija ili Portugal tražila se karta više. Sada je situacija drugačija i praktično rijetki su koji žele na tribine zeničkog stadiona. Vidjeli smo tek jednu grupu male raje, djevojčica i dječaka iz Maglaja.

Navijači su okrenuli leđa bh. timu i time su poslali jasnu poruku šta misle o katastrofalnim rezultatima koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da Bugarin ne zaslužuje da sjedi na klupi Zmajeva. Kako god završio meč protiv Luksemburga.

Hoće li to shvatiti i čelnici Fudbalskog saveza BiH ili većini njih to odgovara, pa će dozvoliti rasprodaju ugleda državnog tima ostaje nam da vidimo u danima koji su pred nama. 

Pogedajte kakva je atmosfera u Zenici dva sata pred utakmicu BiH - Luksemburg.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh