open-navfaktor-logo
search
Nezgodan protivnik
Zmajevi iz četvrtog pokušaja love pobjedu nad Austrijom
U tri dosadašnja duela sa Austrijom najbolji bh. fudbaleri nisu zabilježili nijednu pobjedu, dva susreta okončana su remijem, dok su jednom Austrijanci slavili sa 2:0
11.09.2018. u 11:11
get url
text
Ermin Bičakčić u duelu sa Zlatkom Junuzovićem / Austrija - BiH 1:1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati na Bilinom polju igra drugi susret u Ligi nacija.

Protivnik izabranicima selektora Roberta Prosinečkog bit će reprezentacija Austrije, s kojom se BiH do sada susretala tri puta. U tri dosadašnja duel najbolji bh. fudbaleri nisu zabilježili nijednu pobjedu. Dva susreta okončana su remijem, dok su jednom Austrijanci slavili sa 2:0.

Prvi meč ikada BiH i Austrija odrigrale su 24. marta 2001. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu. Taj susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" okončan je bez pobjednika. Naša selekcija povela je golom Sergeja Barbareza, a Baur je donio bod Austrijancima. U istom ciklusu Austrija nas je u Beču porazila s 2:0, a strijelac oba gola bio je legendarni austrijski napadač Andreas Herzog.

Posljednji duel Austrije i BiH bio je prijateljskog karaktera, a okončan je rezultatom 1:1. Austrijanci su poveli golom Janka, dok je poraz bio spriječio gol Izeta Hajrovića, kojeg ovoga puta nema u sastavu naše selekcije.

Zmajevi tako večeras u četvrtom međusobnom susretu s Austrijom love prvu pobjedu, upišu li je sigurno će biti u značajnoj prednosti u odnosu na druge dvije reprezentacije u grupi B 3 Lige nacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.