open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Zmajevi imaju bolji međusobni omjer, ali Crnogorci mogu biti optimistični
Košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore odigrat će u četvrtak u Tuzli (20 sati) jednu od odlučujućih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
21.02.2023. u 16:20
get url
text

Da bi ostali u igri za plasman na Mundobasket, Zmajevima je neophodna pobjeda od 20 i više poena razlike.

Selektor Adis Bećiragić već od ranije ne može računati na Džanana Musu i Jusufa Nurkića, što će biti veliki hendikep za našu reprezentaciju u posljednjim susretima kvalifikacija.

VEZANI TEKST - Optimizam u redovima reprezentacije Crne Gore pred meč sa BiH: Disciplinovanom igrom do pobjede

BiH i Crna Gora su do sada odigrale ukupno pet međusobnih susreta.

Zmajevi trenutno imaju bolji međusobni omjer - tri pobjede, dok su Crnogorci slavili u dva navrata.

Ono što je zanimljivo jeste da su Crnogorci slavili u oba posljednja duela protiv Bosne i Hercegovine, tako da u ovaj duel, kada uzmemo u ozbir sve okolnosti, ulaze optimistični.

Našu reprezentaciju posebo boli poraz iz augusta prošle godine kada su Crnogorci u Morači u duelutekućih kvalifikacija savladali izabranike Adisa Bećiragića rezultatom 88:69.

Tim porazom naša selekcija je već tada svela šanse za plasman na SP na minimum. 

Crna Gora je trenutno na trećem mjestu grupe K sa šest pobjeda i četiri poraza, iza Litvanije i Francuske koje imaju skor 8:2.

BiH je na četvrtom mjestu s po pet pobjeda i poraza, isto kao i Mađarska, dok je Češka na posljednjem mjestu u grupi sa svega tri pobjede.

Zmajevi nakon meča protiv Crne Gore posljednji duel kvalifikacija igraju 25. februara na gostujućem parketu protiv Mađarske.


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.