open-navfaktor-logo
search
Težak ispit
Zmajevi gostuju Francuskoj: Pobjeda nas ostavlja u igri za plasman na Mundobasket
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra duel 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
14.11.2022. u 08:14
get url
text

Zmajevi su pobjedom protiv Mađarske u petak u Skenderiji ostali u utrci za plasman na Mundobasket, iako nismo baš u idealnoj poziciji.

Večerašnji rival izabranika Adisa Bećiragića već je osigurao kartu za SP, no bez obizra na to vjerovatno će igrati maksimalno. S druge strane, naši momci će osluškivati i rezultat iz Podgorice, gdje će Crna Gora ugostiti Litvaniju.

Pobjeda nas ostavlja u igri za plasman na treću poziciju koja vodi na Mundobasket, dok bismo eventuelnim porazom dobrano ovisili o rezultatu meča Crna Gora - Litvanija. Domaćin bi trijumfom otišao na dvije pobjede više od Zmajeva i praktično bi rezervisao kartu za SP.

U slučaju poraza obje selekcije, na kraju bi o plasmanu na Mundobasket mogao odlučiti međusobni skor protiv Crne Gore koji će naši momci igrati na domaćem parketu krajem februara naredne godine.

VEZANI TEKST - Desetkovani Zmajevi srušili Mađarsku

Adis Bećiragić, selektor BiH, ni večeras neće moći računati na ključne igrače - Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Edin Atić i John Roberson.

Svih 12 igrača koji su na spisku selektora Adisa Bećiragića za ovu utakmicu proteklih dana trenirali su punim intenzitetom. Naš tim nastupit će u sastavu: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

- Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica protiv moćne Francuske. Ali mi možemo obećati borbu i energiju od prve do posljednje minute, kao što je bio slučaj u Sarajevu protiv Mađarske - poručuje centar Zmajeva Kenan Kamenjaš.

Susret Francuska - BiH igra se od 20.30 sati u dvorani Palais des Sports.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.