open-navfaktor-logo
search
Kalkulacije
Zmajevi favoriti, ali ni pobjeda na Grbavici ne garantuje prvo mjesto
Bh. tim u pojedinim varijantama i sa dva poraza može do prvog mjesta 
15.10.2018. u 14:01
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Grbavici igra treći meč u Ligi nacija.

Protivnik Zmajeva bit će reprezentacija Sjeverne Irske, koju su naši reprezentativci prošlog mjeseca u Belfastu savladali sa 2:1. Istina, tada je domaćin bio bolji, stvarao je šanse, ali su izabranici Roberta Prosinečkog mudrom igrom slavili golovima Harisa Duljevića i Elvisa Sarića. U drugom meču naše grupe savladali smo Austriju sa 1:0 (Džeko) i izdvojili se na liderskoj poziciji.

Evenetualnom pobjedom u večerašnjem meču dodatno bi se učvrstili na vrhu tabele i jednom nogom bismo zakoračili u Ligu A i play-off za EURO 2020. No, pobjeda nam ne garantuje prvo mjesto na kraju takmičenja...

Kako? Devet bodova može osvojiti i Austrija, kojoj do kraja ostaje gostovanje kod Sjeverne Irske i domaći meč protiv Zmajeva. U slučaju da trijumfuju u Belfastu, duel protiv Zmajeva u Beču odlučivao bi o vrhu tabele. Našem timu bi za prvo mjesto bila potrebni pobjeda, remi ili čak i poraz jednim golom razlike, uz minimalno jedan postignuti gol.

U pojedinim kalkulacijama naš tim bi mogao do prvog mjesta i u slučaju poraza u večerašnjem, ali i na gostovanju u Beču.

S obzirom na to je Liga nacija UEFA-ino takmičenje, gleda se međusobni skor. Ukoliko bi dvije ili tri ekipe imale isti broj bodova, u konačnoj tabeli odlučivao bi međusobni skor.

Zmajevi bi na kraju mogli do prve pozicije i sa šest bodova ukoliko večeras izgube 0:1, a od Austrije jednim golom razlike uz minimalno jedan postignut gol, te pod uvjetom da Sjeverna Irska savlada Austriju.

U slučaju remija u večerašnjem meču do prvog mjesta i promocije u Ligu A naši reprezentativci stigli bi pod uvjetom da ne izgube od Austrije u posljednjem kolu.

Prema procjenama stručnjaka, Zmajevi imaju veće šanse za pobjedu na Grbavici. Prema kladionici MOZZART, BiH je apsolutni favoriti u večerašnjem meču, pa je tako kvota na pobjedu Zmajeva 1,7, na remi 3,50, dok se na pobjedu gostiju iz Belfasta nudi kvota 5,60.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj meč, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 2.15, ili BiH će postići najmanje dva gola sa kvotom 1.97. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Utakmica BiH - Sjeverna Irska igra se večeras na Grbavici od 20.45 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.