open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Zmajevi danas protiv Grka: Oslabljeni, ali rasterećeni i motivisani
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 15:30 sati igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2022. godine, a protivnik će joj biti selekcija Grčke.
20.02.2021. u 08:03
get url
text

Zahvaljujući dobrim partijama i pobjedama u proteklom "balonu" koji je KSBiH organizovao na Ilidži, izabranici selektora Vedrana Bosnića su osigurali plasman na kontinentalni šampionat zbog čega u posljednja dva meča ulaze bez rezultatskog opterećenja.

No, ako je suditi prema onome što su govorili u prethodnim danima, motiva ne manjka kod najboljih bh. košarkaša koji će ovoga puta igrati u nešto oslabljenom sastavu. Pojedine igrače selektor Bosnić je odlučio poštedjeti, dok su drugi bili primorani otkazati dolazak na reprezentativno okupljanje.

Ipak, oni koji su stigli, među kojima je i Emir Sulejmanović, spremni su i što je najvažnije zdravi.

- Fale nam neki igrači, ali trener opet može da proba više igrača i da vidi na koga može u budućnosti računati. Već smo ostvarili cilj plasmanom na Eurobasket, tako da ove dvije utakmice trebamo iskoristiti da se još bolje uigramo i rastemo kao ekipa – kazao je Sulejmanović u izjavi za BH Radio 1, te dodao:

"Naravno, moramo dati sve od sebe da pokušamo obje utakmice dobiti".

Reprezentacija Grčke nanijela je jedini poraz košarkaškim Zmajevima u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, u meču drugog kola nadigrali su naš tim u Mejdanu sa 70:65.

- I oni (Grci op.a) su došli oslabljeni, ali trebamo se fokusirati na sebe i odigrati što bolje, kao što smo igrali u prošlim prozorima - ističe krilni centar Tenerifa.

Sudijski trio koji će dijeliti pravdu u meču Grčka - BiH u Areni Riga čine Nicolas Maestre, Thomas Bissuel (Francuska) i Marek Kukelcik (Slovačka).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.