open-navfaktor-logo
search
Okupljanje na Ilidži
Zmajevi danas počinju pripreme za mečeve protiv Crne Gore i Danske
Okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine zakazano je na Ilidži, gdje će se Zmajevi pripremati za prijateljske duele se Crnom Gorom i Danskom.
27.05.2021. u 07:43
get url
text

Selektor Ivaylo Petev ovoga puta je od reprezentativnih obaveza oslobodio dvije najveće zvijezde našeg nacionalnog tima, kapitena Edina Džeko i njegovog zamjenika Miralema Pjanića.

Osim iskusnog dvojca, poslije dugo vremena, na pripremama naše selekcije neće se pojaviti ni Edin Višća, koji je prema riječim bugarskog stručnjaka najavio oproštaj od nacionalnog tima.

Pored trojice izgrača koji su uvijek bili izuzetno važni za igru reprezentacije naše zemlje, Petev se susreo i s tri otkaza, pa se tako zbog problema s povredama na Ilidži danas neće pojaviti Sead Kolašinac, Miroslav Stevanović i Gojko Cimirot.

Naknadne pozive Petev je uputio na adresu Ajdina Nukića i Vladana Danilovića, a jučer je pozvan i Damir Sadiković, bivši veznjak Željezničara koji trenutno nosi dres poljske Cracovije.

Prvi trening reprezentativci Bosne i Hercegovine odraditi će danas u Trening-centru FK Sarajevo u Butmiru s početkom u 18 sati.

Prvi od dva prijateljska susreta Zmajevi igraju na stadionu Grbavica, gdje će 2. juna od 18 sati ugostiti Crnu Goru, dok se četiri dana kasnije na Brondby stadionu sastaju sa Danskom, kojoj će ovaj meč poslužiti kao generalna proba pred nastup na Evropskom prvenstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.