open-navfaktor-logo
search
FSBiH potvrdio
Zmajevi će imati podršku na Bilinom polju, na stadion samo uz testove ili potvrde
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a nakon gostovanja u Francuskoj 1. septembra, Zmajevi igraju dvije utakmice na Bilinom polju.
25.08.2021. u 15:39
get url
text

Prva je na rasporedu prijateljska utakmica sa Kuvajtom 4. septembra u 20.45 sati, dok će kvalifikacioni meč sa Kazahstanom biti odigran 7. septembra, takođe u 20.45 sati.

- Shodno odluci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, za utakmice u Zenici bit će dozvoljeno prisustvo 6.000 gledalaca (50% kapaciteta stadiona) - saopćio je FSBiH.

Svi gledaoci su u obavezi da poštuju predviđene higijensko epidemiološke mjere koje se odnose na nošenje maski tokom trajanja utakmice, te poštovanje predviđene distance. Takođe, za ove utakmice neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita.

Svi prisutni će prilikom dolaska na stadion morati da posjeduju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, ili potvrdu da su prebolovali koronavirus, ne stariju od šest mjeseci, ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Iz Saveza su poručili da će javnost o cijenama ulaznica javnost biti obaviještena u najkraćem mogućem roku nakon što nadležni organi FSBiH definišu neophodne pojedinosti vezane za prethodne odluke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.