open-navfaktor-logo
search
Problemi za Prosinečkog
Zmaj zbog povrede propušta duele sa Austrijom i Španijom?
Kako tvrdi Sportski žurnal zbog povrede upitan je Zakarićev nastup u mečevima protiv Austrije i Španije
09.11.2018. u 11:03
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić povrijedio se na treningu Partizana. Kako tvrdi Sportski žurnal zbog povrede nastup bh. reprezentativca upitan je u mečevima protiv Austrije i Španije.

Zmajevi 15. novembra igraju posljednju utakmicu Lige nacija protiv Austrije u Beču, dok će tri dana kasnije u Las Palmasu odigrati prijateljski duel sa Crvenom furijom.

Osim što Prosinečki navjerovatnije neće moći računati na Zakarića, koji mu nije prvi izbor i za kojeg ima alternative, čini se da će povreda krilnog fudbalera mnogo više pogoditi Zorana Mirkovića, trenera beogradskih "crno-belih".

Kolikoje ozbiljna povreda Zakarića, Sportski žurnal nije uspio saznati, s obzirom da su, želeći da saznaju koliko će da trati Zakarićev oporavakm,  u Humskoj naišli na zid šutnje.

Ako je suditi po povredama sličnim Zakarićevoj oporavak je obično trajao oko dvije sedmice, no teško je bilo šta precizno konstatovati dok se iz Partizana zvanično ne oglase o kakvoj i koliko ozbiljnoj povredi se radi.

U dosadašnjem dijelu sezone Zakarić je u 17 nastupa za Partizan u svim takmičenjima postigao četiri gola i upisao tri asistencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.