open-navfaktor-logo
search
Izbor Transfermarkta
Zmaj "uskraćen" za mjesto u idealnom timu najboljih asistenata u ovoj sezoni
Poznati portal za fudbalsko tržište i transfere, Transfermarkt, sačinio je idealni tim od fudbalera koji su najbolji asistenti u dosadašnjem dijelu sezone.
06.02.2020. u 16:34
get url
text

Najbolji asistenti su u Transfermarktov tim uvršteni na osnovu pozicija na kojima nastupaju za svoje timove.

Na golu idealnog sastava najboljih asistenata je Marc-Andre ter Stegen. Prvi golman Barcelone u dosadašnjem dijelu sezone upisao je dvije asistencije.

U zadnjoj liniji su Alexander-Arnold (Liverpool, 11 asistencija), Toloi (Atalanta, 6 asistencija), Pavard (Bayern, 5 asistencija) i Bernat (PSG, 6 asistencija).

Vezni red čine trojica igrača, i to Kimmich (Bayern, 6 asistencija), Pellegrini (Roma, 11 asistencija) i De Bruyne (Manchester City, 18 asistencija).

Borussijin Jadon Sancho (16 asistencija) je u vrhu napada s PSG-ovim dvojcem Neymar (10 asistencija) i Kylian Mbappe (13 asistencija), a ukupna vrijednost ovoga tima iznosi 1,02 milijarde eura.

Iako je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio deset asistencija, za bh. reprezentativca Edina Višću nije bilo mjesta, jer mu je konkurencija u timu bio Jadon Sancho.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The most unselfish team in the world! —————————————————- #bvb #psg #mancity #asroma #fcbayern #liverpoolfc #atalanta #fcbarcelona

A post shared by Transfermarkt (@transfermarkt_official) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.