open-navfaktor-logo
search
Veliko priznanje
Zmaj u idealnom timu iz prošle sezone
Nakon pobjeda sa Zmajevima nad Sjevernom Irskom, a potom i Austrijom, Višća je uvršten u idealni tim Super lige u protekloj sezoni
13.09.2018. u 07:58
get url
text

Prošlu sezonu turske Super lige Bašakšehir naših Edina Višće i Riada Bajića završio je na trećoj poziciji iza gradskih rivala Galatasaraya i Fenerbahčea, ali ispred Bešiktaša.

Bez mnogo sumnje u to krilni fudbaler i reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je prvo ime ekipe Abdullaha Avcija. U 33 prvenstvena nastupa Višća je postigao devet golova, a upisao je čak 16 asistencija, što je bilo dovoljno da na kraju sezone ponese titulu najboljeg asistenta kompletne lige u prošloj sezoni.

Novo priznanje za Višću stiglo je nakon povratka u Istanbul sa reprezenzentativne pauze. Naime, nakon pobjeda sa Zmajevima nad Sjevernom Irskom, a potom i Austrijom, Višća je uvršten u idealni tim Super lige u protekloj sezoni.

Na golu idealnog tima iz prošle sezone je Fernando Muslera (Galatasaray), u odbrani su Martin Škrtel (Fenerbahče), Pepe (Bešiktaš), Mariano (Galatasaray) i Adriano (Bešiktaš). Vezni red čine Garry Rodrigues (Galatasaray), Emre Beluzoglu (Bašakšehir), Talisca (Bešiktaš) i Edin Višća (Bašakšehir), dok napad predvode Bafetimbi Gomis (Galatasaray) i Burak Yilmaz jedini igrač u idealnom timu sezone koji ne nastupa za jedan istanbulski klub već nosi dres Trabzonspora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.