open-navfaktor-logo
search
Dobre partije
Zmaj u idealnom timu 14. kola turske Super lige, Višća među Top 10
Edin Višća upisao se u strijelce u ovom kolu, i to u remiju Bašakšehira u gostima kod Denizlispora (1:1)
10.12.2019. u 12:32
get url
text

Proteklog vikenda u turskoj Super ligi na rasporedu su bile utakmice 14. kola, a dvojica Zmajeva Edin Višća i Haris Hajradinović pružili su dobre partije.

"Desetka" Kasimpase zabilježila je asistenciju u porazu od Bešiktaša u gradskom derbiju s 3:2. Hajradinović je kod gola Kasimpase za vodstvo od 2:1 istrčao odličnu kontru, a zatim sjajnim centaršutem uposlio Koitu, koji je rutinski matirao protivničkog golmana.

Hajradinoviću je ovo bila četvrta asistencija u ovoj sezoni, a zahvaljujući odličnom nastupu portal Sofascore.com bh. veznjaka je uvrstio u idealni tim 14. kola.

VEZANA VIJEST - Hajradinović asistent, Bešiktaš slavio nakon preokreta

Edin Višća upisao se u strijelce u ovom kolu, i to u remiju Bašakšehira u gostima kod Denizlispora (1:1). Za Zmaja je ovo bio četvrti ovosezonski pogodak u prvenstvu, a zabilježio je i četiri asistencije.

Krilni fudbaler istanbulskog kluba i dalje visoko kotira među najbolje ocjenjenim fudbalerima dosadašnjeg dijela turskog prvenstva, a trenutno se nalazi na šestoj poziciji s prosječnom ocjenom 7.46, dok je Hajradinović na 11. mjestu s ocjenom 7.39.

VEZANA VIJEST - Višća strijelac u gostujućem remiju Bašakšehira

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.