open-navfaktor-logo
search
Bez minutaže
Zmaj ponovo "ratuje" sa trenerom?
Anderlecht je ovog vikenda savladao Cercel Brugge sa 4:2, ali je Vranješ odlukom trenera propustio ovaj meč
22.10.2018. u 18:21
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ ovoga ljeta pojačao je redove Anderlechta, s kojim ove sezone igra u Evropskoj ligi.

Belgijski velikan ukupno je 12. klub u 11 godina dugoj profesionalnoj karijeri bh. defanzivca koji je ponikao u redovima banjalučkog Borca, a za njega je Anderlecht AEK-u ljetos platio 3,2 miliona eura.

Vranješ je u briselski klub stigao iz redova grčkog prvaka u kojem je često bio u sukobu sa trenerom, a čini se da će Vranješ "privatne ratove" voditi i u Anderlechtu.

Vranješ je od dolaska u Anderlecht zaradio četiri crvena kartona, od čega jedan u prijateljskom meču, i već je propustio tri susreta zbog suspenzije. Zbog isključenja u susretu 2. kola Evropske lige protiv Dinama propustit će sigurno i naredni susret grupne faze drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja, no čini se da je trener Anderlechta Hein Vanhaezebrouck izgubio strpljenje za Vranješa.

Anderlecht je ovog vikenda savladao Cercel Brugge sa 4:2, ali je Vranješ odlukom trenera propustio ovaj meč.

Pretpostavljalo se da je Vranješ pauzirao zbog umora ili neke manje povrede tokom reprezentativnih duela sa Turskom i Sjevernom Irskom, ali je trener Anderlechta to demantovao.

- To nema nikakve veze sa povredom. Koji je razlog što ga nema? Neću da vam kaže - rekao je trener Anderlechta i tako skoro pa potvrdio da postoji problem na relaciji između njega i bh. reprezentativca.

Vrijedi napomenuti da ni pobjedi nad Zulte Waregemom, koja je prethodila reprezentativnom okupljanu, Vranješa nije bilo u sastavu Anderlechta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.