open-navfaktor-logo
search
Španija i Italija
Zmaj kao "poklon": Mediji ocijenili Pjanićev nastup protiv bivšeg kluba
Pobjeda Barcelone na gostovanju kod Juventusa, koji je bo oslabljen neigranjem Cristiana Ronalda, djelovala je totalno rutinski.
29.10.2020. u 10:51
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u trijumfu katalonskog sastava protiv njegovog bvšeg kluba sa 2:0.

VEZANI TEKST - Koju ocjenu za nastup u Torinu je dobio Miralem Pjanić?

Prve ocjene za nastup u meču drugog kola Lige prvaka veznjak Blaugrane dobio je još sinoć nakon utakmice. Portal SofaScore.com Pjaniću je dao 7,1, dok mu je WhoScored.com dodjelio 7,2.

Katalonski Sport igru bh. reprezentativca ocijenio je sa "sedmicom".

- Nedostaje mu ritma, to je vidljivo. Budući da je izgubio previše lopti i bilo mu je teško da nastavi igrati, pogotovo u prvom poluvremenu. Naravno, pokušavao je šutevima izvan šesnaesterca, a sigurno je da će kontinuitet u igri doći. Malo po malo, ići će na bolje jer brzo uči i upija ono što Barca zahtijeva - objašnjava Sport svoju ocjenu za Pjanića.

List Marca, koji je privrženiji španskoj prijestolnici, u svojoj analizi nije davao ocjene, niti je analizirao sve aktere susreta Juventus - Barcelona. Ipak, Pjanić je označen kao "poklon".

- On daje Barceloni na centralnom dijelu terena ono što joj je nedostajalo. U igru je unio brzinu i ritam i stvara opasnost u napadu. Ipak, u nekim trenucima nije uspio provući loptu tamo gdje je želio, a izgubio ju je na nekim opasnim dijelovima terena u prvom poluvremenu. U timu kao što je Barcelona, gdje se zahtijeva preciznost, nije prihvatljivo izgubiti tako puno lopti - navodi Marca.

- Izgubio je previše lopti, od kojih neke i prelagano, poput one koju je Kulusevski skoro pretvorio u pogodak. Pokušavao je šutevima i proigravanjima izvan šesneasterca. Bio je dobar u drugom poluvremenu - kratko je objasnio Mundo Deportivo igru bh. reprezentativca.

Italijanski mediji nisu mnogo komentarisali igru nekadašnjeg fudbalera Juventusa, a Corriere della Sera, Sport Mediaset i Calciomercato.com dali su istu ocjenu - 6,5.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.